Instal•lació del programari necessari: Enigmail i GNUPG

El mètode que explicarem només serveix pel gestor de correu Thunderbird i per tant es pot fer servir en PC amb Windows o GNU/Linux.

  1. Primer de tot descarregarem i instal·larem el GnuPG 1.4.7 per a Windows des de: ftp://ftp.gnupg.org/gcrypt/binary/gnupg-w32cli-1.4.7.exe . La majoria de distribucions de GNU/Linux ja l’inclouen com ara per exemple Ubuntu 9.04.

  2. Suposem que teniu instal·lat Thunderbird, en cas contrari el podeu descarregar des de: http://download.mozilla.org/?product=thunderbird-2.0.0.22&os=win〈=ca

  3. Quan el tingueu instal·lat caldrà configurar el compte de correu que vulguem fer servir per la qual cosa necessitarem el nostre nom d’usuari i els noms dels servidors de correu d’entrada i de sortida i naturalment les contrasenyes corresponents.

  4. El següent pas consisteix en instal·lar un complement a Thunderbird que es diu Enigmail i que permetrà realitzar el xifratge i la gestió de claus dels nostres correus mitjançant PGP. El teniu a: https://addons.mozilla.org/es-ES/thunderbird/downloads/latest/71/addon-71-latest.xpi. Una vegada descarregat el fitxer xpi, anirem al menú EINES > COMPLEMENTS i farem clic al botó INSTAL·LAR i buscarem el fitxer que just acabem de descarregar. Finalment reiniciem el Thunderbird.

Autor(es): Gabriel González