La sindicació o redifusió de continguts i els agregadors

1. Definició

Generalment revisem l'actualització dels continguts d'un lloc web mitjançant el nostre navegador: hem de connectar-nos als nostres llocs web d'interès, a la recerca de noves notícies, si és que n'hi ha. Coincidireu amb mi, que això suposa dedicar-hi molt temps, no?

Gracies a la sindicació o redifusió de continguts ens és possible tenir constància de l'actualització d'una gran quantitat de fonts d'informació sense recórrer a la navegació, mitjançant la subscripció als seus continguts, mitjançant un agregador.

Gràcies als agregadors o lectors de canals podem obtenir resums de tots els webs que desitgem desde l'escriptori del nostre ordinador, programes de correu electrònic o per mitjà d'aplicacions web que funcionen com a agregadors. No és necessari obrir el navegador i visitar tantes webs.

Però més important encara és que a partir d'aquest format s'està desenvolupant una cadena de valor nova en el sector dels continguts que està canviant les formes de relació, d'ús i distribució de la informació.

A diferència d'altres mitjans de comunicació, els drets de redifusió de continguts web solen ser gratuïts, i no sol intervenir un contracte entre les parts sinó una llicència de normes d'ús.

 

2. Que hi puc fer?

Alguns logos de subscripció RSSEls agregadors redueixen els temps necessari i l'esforç destinat a trobar les notícies que s\'han renovat, creant un espai únic d'informació o "diari personal".

Un agregador és capaç de
  • subscriure's a un canal web.
  • buscar nous continguts en uns intervals determinats per l'usuari.
  • recuperar els continguts desitjats.
Autor(es): Ramon Oromi Farre