Flickr: Fer cerques d'imatges

Cerca d'imatges amb FickrEncara que Flickr ofereix diferents maneres de perdre's -d'una manera controlada- tot explorant el contingut del web, també ens permet cercar les imatges que son del teu interes, tenint en compe diferents parametres.


Per fer una cerca simple d'imatges, només has d'escriure les paraules clau desitjades al quatre de text de cerca (1) i prémer el botó BUSCAR (2)

Si desitges fer una cerca més concreta, prem directament el botó BUSCAR.(2)

Cerca d'imatges amb Fickr

Aquesta pàgina ofereix una primera manera d'acotar la recerca.

Mitjançant les pestanyes superiors, podem fer una cerca de fotografies (1), col·lectius o grups (2) o bé mitjançant les dades de la persona que les ha compartit (3). Una vegada escollit el mètode de recerca, introduim les paraules clau al quadre de text (4).
Els botons inferiors permeten establir quines variables tindrà en compte, per realitzar la búsqueda: Text complert (etiquetes, descripvió,..) (5) o nomès etiquetes (6) Finalment premem el botó BUSCAR (8)

Encara hi ha dues maneres més de realitzar la cerca d'imatges més especificament: Buscar pel tipus de càmera amb la que s'han fet les fotografies (9) i La Búsqueda avançada (8).
Val la pena fer una ullada a la segona opció.

Cerca avaçada d'imatges amb Flickr

(1) Ja hem vist aquest sistema per cercar imatges. Fixa't pero, que afegeix una nova funció: La d'evitar paraules clau, que desitjem que no apareguin en els resultats. (2)

(3) Cerca per tipus de continugt. Permet escollir si nomès desitgem imatges capturades amb una càmera fotogràfica, captures de pantalla de l'ordinador i/o altres formats d'edició d'imatges.

(4) Cerca segons data. Permet escollir si desitgem visalitzar les fotografies han estat realitzades o publicades al web en un periode de temps concret.

(5) Cerca segons llicència. Tot i que això, a l'hora d'utilitzar imatges que hem recolectat dels webs d'internet, no és té en compte, és molt important doncs defineix els drets i llibertats d'ús d'aquestes imatges.

  • Amb La llicència Creative Commons, l'autor original de la fotografia, dóna llibertat per a citar la seua obra, reproduir-la, crear-ne obres derivades, oferir-lo públicament; i amb diferents restriccions com no permetre l'ús comercial o respectar l'autoria original. Veure vídeo explicatiu.
    El seu antagònic és el Copyright (tots els drets reservats)
  • Amb l'ús comercial, defineix si es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades.
  • Amb el contingut modificable, engloba aquelles imatges, en les que l'autor dóna llibertat per crear-ne obres derivades.
(6) Una vegada seleccionats els parametres de la cerca, selecciona el botó BUSCAR.
Autor(es): Ramon Oromi Farre [ramonoromi@gmail.com]