6.8 Tinc una targeta gràfica ATI o NVIDIA però no puc aprofitar la seva acceleració 3D perquè no tinc instal·lats els controladors adequats, com ho puc fer?

Les targetes ATI i NVIDIA són líders al mercat pel que fa a l'acceleració 3d en aplicacions de disseny i videojocs, però malauradament fins fa molt poc cap distribució de Linux permetia en una instal·lació inicial disposar de les seves potencialitats donat que els controladors d'aquests fabricants imposaven limitacions pel seu tipus de llicència.

Aquesta situació s'ha resolt amb l'aparició de distribucions com Ubuntu 7.04 o 7.10 que ja incorporen una opció d'activació dels controladors anomenats restringits per poder fer servir les capacitats d'aquestes targetes i així gaudir d'escriptoris amb efectes de transparència, i animacions en 3d molt atractius.

Si no disposem d'una distribució tan nova seguirem el procés següent per poder activar aquestes targetes:

yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)`
Això instal·la el controlador de l'nVidia per al nucli actual.

Si actualitzeu el vostre nucli, assegureu-vos d'instal·lar els controladors d'nVidia més recents abans d'arrencar amb el nou nucli.

Si necessiteu ajuda amb els controladors nVidia, mireu al fòrum nV News "Linux and nVidia Graphics" (en anglès).

Si teniu algun problema amb els RPM de livna.org, vegeu les instruccions alternatives.Autor(es): Andrés Latorre, Gabriel González, Cristina Espinosa